TikTok undersökte vad som får digital video att prestera på global nivå

1 februari 2024 //

TikTok presenterade resultaten från en studie där TikToks vetenskapliga marknadsföringsteam samarbetade med IPG’s MAGNA Media Trials. Studien undersökte vad som får digital video att prestera på global nivå, genom TikToks ”innehålls halo”, användarstyrning och kontextuell matchning. De fann att:

Användarna är mer benägna att titta på och interagera med sponsrade videor när de har mer kontroll över sin upplevelse. Studien visar att 73% av användarna håller med om att möjligheten att hoppa över en videoannons gör dem mer engagerade i upplevelsen. 56% av tittarna är mer benägna att aktivt titta på en sponsrade video när de har valmöjligheten att hoppa över den.

Studien visar också att varumärkespåverkan och längden på annonsvisningen ökar när annonsen exponeras bredvid ett trendigt och relaterat innehåll – oavsett plattform.

När en annons ligger i samband med relaterat innehåll, där de har en kontextuell matchning, ger det en positiv effekt på varumärkespreferens, sök- och köpintentionen. 

Dessa resultat kan man alltid ha i bakhuvudet när en kampanj ska planeras och sättas upp. Men man kan inte tjata nog mycket om A/B-testning. Varje annonsör måste finna den lösning/uppsättning som fungerar bäst mot sin egen målgrupp; hur de agerar, interagerar och vilket innehåll som leder till köp. 

Tillbaka till listor