Pinterests Trendrapport Sommar 2024

|

Trendande sökningar inför sommaren visar på att individer kommer att, på ett djärvt sätt, visa upp sina unika preferenser och personligheter i alla aspekter av deras liv. 

Sommaren 2024 handlar om att bryta sig fri från konventioner och istället anamma en mer individuell och personlig stil. Detta innefattar bland annat kreativa tolkningar av traditionella sommar-rätter samt middagsbjudningar och färgglad eklektisk inredning som speglar den individuella stilen.

Y2K:s samt 90-tals skönhetstrender gör comeback, då Pinterest-användare väljer och söker efter “djärva frisyrer”, “fruktinspirerade naglar” och sminkning som definieras som “änglalika”. Sommaren 2024 blir helt enkelt en tid för att prova nya trender och omfamna djärv och färgstark estetik.

Trenderna definierar Pinterest som: 

Maximalistisk sommarstil

Denna sommar planerar Pinterest-användare för stort och djärvt mode. Detta förutsågs i temat ”Make it Big” från Pinterest Predicts 2024-rapporten. 

Sommaren 2024 kommer att innefatta rock and roll-stil, alternativa outfits, uppseendeväckande mönster och okonventionella silhuetter. Ett djärvt mode ger individen möjlighet att visa upp sin individualitet och unika personlighet. Detta individuella uttryck kommer värderas högt, djärvt mode erbjuder en väg till kreativitet och självförtroende.

Skönhet á Y2K- och 90-tals stil

Med sökningar efter ”90s makeup look” och ”2000s makeup”, som ökat med 270% respektive 580%, fortsätter 90-talets och tidiga 2000-talets skönhet att trenda och förutspås bli ett stort tema under sommaren. 

Pinterest-användare kommer att ha ett nostalgiskt intresse för de ikoniska skönhetstrenderna från 90- och 2000-talen, från djärva sminkstilar till “edgy frisyrer”. 

90- och 2000-talen präglades av innovation samt experimentering inom skönhetsindustrin. Där banbrytande produkter och tekniker fortsätter att influera de moderna trenderna. Individer hyllar det förflutna samtidigt som de ger en modern touch på klassiska och nostalgiska stilar. 

Heminredning på Dopamin (Feel-Good-inredning)

Med trendande sökningar efter “dopamine decor”, som ökat 280%, kommer en livfull och personlig heminredning att prägla sommaren.

Människor kommer inreda med en stil som sprakar av färg, komfort och karaktär, allt för att det ska spegla deras personligheter. Fokus kommer att ligga på att göra hemmet till en egen och unik fristad. 

Trenden mot en personlig, eklektisk och inbjudande heminredning drivs av en önskan att skapa en miljö som framkallar känslan av glädje.

Eleganta Te- och Middagsbjudningar

Pinterest-användarnas ökade sökningar kring somriga tepartyn och temamiddagar, visar på en trend hur användarna kommer att planera sina sommarfester samt sociala aktiviteter.   

Trenden med kreativa blomsterdekorationer, te-recept och sammankomster kan ha influerats av Netflix-serien Bridgeton. Sökningar efter ”dinner party” har ökat med över 6000% och individer kommer att omfamna mer intima stunder med nära och kära i hemmet. 

Trenderna inom kategorin:

  • Somriga tepartyn: Inspirerade av Bridgeton, med fokus på eleganta te-recept och blomsterdekorationer.
  • Temamiddagar: Ökande popularitet för att skapa minnesvärda och unika middagsupplevelser i hemmet.
  • Intima sammankomster: En trend mot mindre, mer personliga tillställningar som betonar nära relationer och kvalitetstid med nära och kära.
  • Blomsterdekorationer: Färgglada och kreativa blommor för att skapa en charmig och inbjudande atmosfär.
  • Matfokus: En ökning av intresset för att experimentera med nya recept och kulinariska teman för att förhöja middagsupplevelsen.

Kreativa Tolkningar av Sommarmat

Pinterest är den perfekta platsen för att upptäcka fräscha, innovativa recept som kan krydda din sommarmeny. Sökningar efter ”fun things to cook” och ”summer special recipes” har ökat med 1060% respektive 135%, 

Under sommaren kommer nya tolkningar av hälsosamma sommaringredienser att ta plats. Sommarmaten kommer att influeras av: 

  • Nya tolkningar av Mango och Avokado: Experiment med dessa råvaror i oväntade rätter kommer att ske. Såsom mangosallader med en twist eller avokado-dessert.
  • Nytänkande surdegsrecept: Surdeg kommer att användas på nya sätt.
  • Spännande te-drycker: Utforskande av nya te-baserade drycker, såsom te-cocktails, som svalkar under varma dagar.
  • Lekfulla matidéer: Roliga och kreativa recept som gör matlagningen till en än mer spännande aktivitet, perfekt för sommardagar med familj och vänner.
  • Säsongsinspirerade rätter: Sommarens färska råvaror kommer att stå i centrum, anpassade för att ge en smakrik och hälsosam kost.

Trenderna kan givetvis appliceras på en större population, inte bara på Pinterest-användarna. Ni varumärken/företag som är verksamma inom de segment som rapporten lyfter bör följa detta noggrant samt vara beredda att snabbt ställa om och beakta det i er kommunikation (om inte redan planerat). Då speciellt i era Paid Social kampanjer – speciellt på Meta, där en kampanj-uppsättning som snabbt kan agera på trender sätts upp.