Pinterest börjar basera sökresultaten efter din kroppsform

Pinterest har lanserat en ny funktion för att basera sökning och sökresultaten efter din kroppsform. Avsikten är att kunna erbjuda ett bättre och mer inkluderande sökresultat.

Funktionen ger användaren möjligheten att själv välja vilken kroppsform som ska beaktas och visas i deras sökresultat. Funktionen finns i dagsläget tillgänglig i USA och på test i Kanada för dammode och bröllopsidéer. (Läs mer om Pinterests identifierade bröllopstrender 2024)

Användaren kan välja mellan fyra olika kroppsformer, där Pinterest sedan levererar anpassade sökresultat som återspeglar vilken kroppsform som användaren valt (har).

Under året kommer Pinterest rulla ut fler uppdateringar för denna funktion. Bland annat genom att göra funktionen tillgänglig för herrmode.

Dena funktion är en del av en bredare satsning Pinterest gör, för att utveckla AI-driven teknologi som alltid fokuserar på att skapa ett mervärde för användaren. Funktionen drivs av Pinterests kropptyps-teknik. Som bland annat använder form och storlek, för att identifiera olika kroppsformer i över 3,5 miljarder bilder på plattformen.

Ambitionen från Pinterest är att skapa en online-upplevelse som återspeglar mångfalden bland sina globala användare.

Jag väntar med spänning på att detta ska lanseras i Sverige. Det kommer enligt min mening:

  • Skapa förutsättningar för användaren att enklare finna individuellt anpassade förslag på mode och varumärken, som passar samt uttrycker vem just hen är.
  • Optimera matchningen och träffsäkerheten mellan användare och annonsör/varumärke. Vilket gynnar båda parter.
  • Bidra till att normalisera skönhetsidealen.