Nu kan användare lägga till och ha flera personliga profiler på Facebook

6 oktober 2023 //

Härom veckan meddelade Meta att det nu är möjligt att skapa ett flertal personliga profiler på Facebook, för att smidigare organisera upplevelsen och användandet av plattformen. Som exempel kan användarna ha en profil som används för ett specifikt intresse medan de har en annan profil för att kommunicera med vänner och familj. Alla ytterligare profiler som skapas kopplas till användarens ”huvudprofil”. Detta möjliggör också för användarna att hålla isär sina privata och professionella nätverk.

Varje profil kommer att ha en unik feed med relevant innehåll för respektive av användarens olika profiler. Det kommer att vara enkelt att växla mellan sina olika profiler, utan att behöva logga ut.

Meta har följt succén med separata intressebaserade profiler på Instagram, varpå de nu möjliggör denna funktion för Facebook. Meta började att rulla ut denna funktion globalt härom veckan, vilket kommer att pågå under de kommande månaderna.

Vissa Facebookfunktioner såsom Dating, Marketplace, Professional Mode och betalningar kommer initialt inte att vara tillgängliga för att lägga till ytterligare personliga profiler.
https://lnkd.in/dnkzNGB9

Tillbaka till listor