Googles val av inriktning för fortsatt effektiv annonsering anpassad till ökade krav på ”privacy-first-web” nu och i framtiden

5 mars 2021 //

Googles val av inriktning för fortsatt effektiv annonsering anpassad till ökade krav på ”privacy-first-web” nu och i framtiden

– Google kommer inte att bygga eller använda alternativa identifierare för att spåra användare över Internet

– Istället kommer Googles produkter för webben att drivas av integritetsbevarande API:er som förhindrar individuell spårning men samtidigt kan leverera resultat för annonsörer och utgivare.

– Inom ramen för Googles Privacy sandbox-initiativ försöker Google hitta alternativ till tredjeparts-cookies som gradvis ska börja fasas ut från Chrome under nästa år.

– Google kommer använda ”Federal Learning of Cohorts”. Det är en teknik som bygger på att samla och analysera sajtvanor på gruppnivå i stället för individbasis på Chrome.

– Enligt Googles egna uppgifter har tekniken i vissa tester varit till 95 procent lika effektiv som användningen av tredjeparts-cookies.

En första reflektion är att det som Google kallar ”first-party-relationships” blir viktigare än någonsin att skapa och använda på ett så effektivt sätt som möjligt.

Googles nya teknik kan ställa till det för e-handlarna: ”Kalkylerat”

Tillbaka till listor