Google sänker minimumkraven för Datadriven attributionsmodell

20 oktober 2020 //

Google sänker minimikraven för Datadriven attributionsmodell i Google Ads till 3,000 klick och 300 konverteringar senaste 30 dagarna*.

Den här ändringen gör att fler annonsörer nu kvalificerar sig och kan byta vilket innebär att Smart Bidding-algoritmen får mer information.

Standardinställningen i Google Ads är attributionsmodell Senaste Klick vilket innebär att hela konverteringsvärdet tillskrivs det senaste klicket på en annons och motsvarande sökord. Rekommendationen är att ändra till en mer kraftfull attributionsmodell för att få så mycket information som möjligt om konverteringsprocessen och alla touchpoints som påverkar.

För Google Ads-konton med mycket konverteringar är Datadriven attributionsmodell en kraftfull modell där konverteringsvärdet fördelas utifrån registrerad data för den aktuella konverteringsåtgärden. Den skiljer sig från de övriga modellerna eftersom den använder data i kontot för att beräkna varje sökords faktiska bidrag längs konverteringsvägen. Googles algoritmer jämför olika klickvägar för att identifiera mönster bland de klick som leder till konverteringar.

*Fram tills nu var minimikraven 15,000 klick och 600 konverteringar senaste 30 dagarna.

Tillbaka till listor