Google rullar ut Local Services Ads till fler typer av bolag

30 mars 2023 //

Google rullar ut Local Services Ads till fler typer av bolag

Local Services Ads är ett spännande annonsformat för lokala tjänsteföretag och finns just nu i 11 länder. Fler typer av företag får nu tillgång till och det kommer förhoppningsvis snart till Sverige.
Med Local Services Ads (LSA) kan man marknadsföra sitt företag på Google och ta emot leads eller bokningar direkt i annonsen. Dessa kommer in som telefonsamtal och meddelanden som skickas via ens Local Services Ads-annons. Det går att spåra bokningar och hantera leads online och via appen.
Några av fördelarna med Local Services Ads:
  • Det är en enkel process att komma igång
  • Man betalar endast för leads (Pay for Results)
  • Man kan bli verifierad och få märkena; Google Guaranteed, Google Screened
.

VAD INNEBÄR DET FÖR MARKNADSFÖRARE?

När LSA kommer till Sverige kommer det vara intressant för alla företag som erbjuder tjänster att testa det. Tandläkare, elektriker, rörmokare, snickare, låssmed, rörmokare, advokater, veterinär, PT, hantverkare är exempel på tjänster.
Google informerade nyligen att mer än 70 typer av företag kan använda LSA.
Så om ni jobbar med företag som erbjuder någon av de tjänsterna kommer det vara intressant för er att sätta upp ett test och utvärdera hur bra resultat ni kan få.
Om ni har kunder i de här länderna kan ni komma igång med det direkt: Österrike, Belgien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Schweiz, UK, USA.

ANALYS OCH REKOMMENDATION

LSA är en smidig tjänst att sätta upp och på ett kontrollerat sätt få in leads. Tack vare att man endast betalar för leads så är det ett enklare beslut att ta om man skall testa det.
Sen återstår det såklart att se hur bra kvaliteten på leadsen och hur stor del av de man lyckas omvandla till kunder.
Min rekommendation är att hålla koll på när LSA lanseras i Sverige (vilket vi självklart kommer att göra) och vara snabba med att komma igång när det släpps så att ni får en early adopter-fördel och när det är färre andra företag som kommit igång.

REKOMMENDERAD LÄSNING

Tillbaka till listor