Nu är organisk Google Shopping live i Sverige

Nu är organisk Google Shopping live i Sverige. Det är inte ofta som Google lanserar nyheter som innebär högkvalitativ gratistrafik så alla bör ta tillfället i akt att ta till vara på den här möjligheten. Gratis Google Shopping är nu igång i Sverige: ”Ta tillfället i akt”

Läs mer

Black Friday förväntas växa med 15-30% bedömer Pricerunner

Black Friday förväntas växa med 15-30% bedömer Pricerunner utifrån bolagets senaste E-handlarindex. ”Undersökningen visar tydligt att Black Friday och julhandeln kommer att flytta försäljningen online i år med en hastighet vi aldrig kunnat ana för ett år sedan. Detta skapar på olika sätt utmaningar både för e-handlare och fysiska butiker”, Nicklas Storåkers, VD Pricerunner. Tre… Läs mera »

Läs mer

Google sänker minimumkraven för Datadriven attributionsmodell

Google sänker minimikraven för Datadriven attributionsmodell i Google Ads till 3,000 klick och 300 konverteringar senaste 30 dagarna*. Den här ändringen gör att fler annonsörer nu kvalificerar sig och kan byta vilket innebär att Smart Bidding-algoritmen får mer information. Standardinställningen i Google Ads är attributionsmodell Senaste Klick vilket innebär att hela konverteringsvärdet tillskrivs det senaste… Läs mera »

Läs mer

Ändrat utseende för annonser i mobilen

Google har gjort en förändring utseendemässigt för hur annonserna set ut i mobilen. Ändringen som gjorts är att URL:en har flyttats upp, den låg tidigare under annonstexten och den vita annonsmärkningen har bytts ut mot en text i svart med ordet ”annons”. För engelsktalande marknader blir annonsmärkningen ännu mindre eftersom det bara står ”ad”. Google… Läs mera »

Läs mer