Datadriven attribution kommer bli standardinställning i Google Ads

– Fram tills nu har senaste-klick varit standardinställning och man har proaktivt behövt byta till en annan attribution. – Tidigare var kravet för att kunna byta över till datadriven attributionsmodell minst 300 konverteringar under en 30-dagarsperiod. Men enligt den här nyheten verkar det som att den gränsen kommer tas bort. – OBS. Valmöjligheten finns inte… Läs mera »

Läs mer

Google kommer ha ökad transparens om sina annonser.

För ett tag sedan påbörjade Google annonsverifiering som innebär att annonsörer behöver bekräfta sin identitet för att få fortsätta vara aktiva. Nästa steg är nu att Google kommer ge möjlighet för de användare som vill veta mer information om en annonsör att klicka på ”Om annonsen” (About this ad). Där kommer det stå information om… Läs mera »

Läs mer

Facebook föll med 4 procent igår på Wall Street

Facebook bekräftade de problem som företag vittnat kring rörande annonser efter iOS-uppdateringen. ”Vi har hört av många av er att inverkan på era annonsinvesteringar har varit större än ni förväntat er. Kostnaden för att uppnå ert affärsresultat kan ha ökat och det har också blivit svårare att mäta kampanjer på vår plattform. I vissa fall… Läs mera »

Läs mer

Överraskande stark e-handelstillväxt under Q2 2021- + 16%

– Under Q2 2020 så växte e-handeln med 49% Year-on-Year. Med det i åtanke är det extra intressant att e-handeln växte med 16% ovanpå 49% från ifjol. – Flexibla leveranssätt allt populärare – Konsumenter önskar snabbare leveranser – Kortbetalningar i topp men Swish växer – En minoritet av e-handlarna erbjuder fria returer

Läs mer

AdRelevance är en certifierad CSS Google Shopping Partner!

Mycket bra att Google ställer utökade krav på detaljerad kunskap för hur Google Shopping fungerar både rent tekniskt och strategiskt. Det har vi länge efterfrågat och ger en kvalitetsstämpel på att CSS-Partnern kan bistå med experthjälp för att sätta effektiva strategier och genomföra dem för att accelerera försäljningen för Google Shopping inom satta lönsamhetsmål.  … Läs mera »

Läs mer

Google rullar ut annonsverifiering av Google Ads-konton i Sverige

Google rullar ut annonsverifiering av Google Ads-konton i Sverige. Google har lanserat ett verifieringsprogram där de kräver att vissa annonsörer verifierar sin annonsörsidentitet. Det är en bra sak för det gör det svårare för oseriösa aktörer. Om en annonsör blivit utvald att verifiera sin annonsörsidentitet får de anvisningar via e-post och i Google Ads-kontot. Godtagbara… Läs mera »

Läs mer

Ökande retail-sökningar på Google i Sverige vecka 11 2021

Ökande retail-sökningar på Google i Sverige vecka 11 2021 – reine claude d oullins – reine claude plommon – victoria plommon – silverpäron – bonsaiträd – magnolia – påskpyssel barn – påsk pyssel – munskydd – ansiktsmask – apotea munskydd – munskydd apoteket – våffeljärn – belgiska våfflor – våffeljärn bäst i test – våffeljärn… Läs mera »

Läs mer